tisdag 20 mars 2012

Lycklig!!!

I dag gjorde vi ultraljud igen <3 Tittade in hos lillhjärtat!

Som jag skrev tidigare så visade det första ultraljudet att min moderkaka låg långt ner, så detta ultraljud var för att kolla om den flyttat på sig inför förlossningen.
Jag var jätte pirrig och lite nervös inför ultraljudet den här gången! Jag har hela tiden trott att det är klart att den har flyttat på sig och inte känt mig nervös, men när det väl kom till kritan var jag jättepirrig!

Vi fick komma in och barnmorskan konstaterade fort att moderkakan flyttat sig, så det blir inget planerat snitt för mig, wiiii! =) (det hade säkert gått jätte bra det med, men jag oroade mig lite för att "vara vaken" och höra "alla ljud" och bara "se framför mig" att det skär upp mig och trycker ut bebisen, jag tycker inte alls om att se operationer på tv osv. Superläskigt tycker jag!!)

Allt såg så fint ut och hon mätte mage, lårben och huvud för att se om barnet var "normalstort". 
- Det verkar vara ganska normalstort säger hon.  
Vaddå ganska? Tänker jag, men jag frågar inget ännu. Tänker att jaha, nu ska hon försöka låta positiv, fast barnet verkar bli minst en femkilos klump som jag ska trycka ut. 
Vi får se lillhjärtat i profil, och hon skriver ut två bilder.
- De här får ni, säger hon och ler.
- Åh tack så mycket säger jag, jätte glad och vänder mig mot Tommy: Det ser mer ut som att bebisen har din näsa den här gången fortsätter jag glatt. 
- Ja den är nog lite lik pappa, säger barnmorskan. 
Hon sätter sig vid sin dator och skriver in alla uppgifter eller vad hon nu gör ;) 
- Den är ganska normalstor säger hon igen.
Och jag hinner tänka, vaddå ganska, igen. Sen fortsätter hon:
- Den väger 1900 nu ungefär och kommer den på utsatt datum ser den ut att komma att väga 3400. 
Jag blir lättad, ingen femkilos klump som det ser ut än så länge iaf ;)

Men jag har trott att bebisen skulle vara större än vad Ella var. Vi fick ju göra ultraljud med Ella någon vecka innan hon kom. (för att jag hade högt blodtryck så de skulle kolla storleken på henne.) Hon låg precis på "normalstorleken" då tror det var 3200, och ut kom hon 3532 (och jag kan tänka mig att 3500 är "normalt") så att den här bebisen verkar bli lite mindre (det vet vi ju inte ännu) det trodde jag inte. Jag har upplevt det som att det är en stark livlig liten krabat där inne nu, för så som jag kommer ihåg kändes aldrig Ella så här mycket ;) Och hur magen verkligen putar och sprätter till när det boxas och sparkas därinne <3 Så jag har hela tiden trott att det här är en "större" bebis. Liten men stark ;) <3  

Superlyckliga går vi därifrån <3 Lilla hjärtat! Gud så spännande, snart är du här! Det var så häftigt att få se dig igen! Och så häftigt att du verkar få pappas näsa <3 Det kommer jag ihåg med Ella också att jag tyckte att det såg ut som att hon skulle få min näsa, och nu såg det ut som pappas <3 Tror inte Tommy höll med mig, men det tyckte jag iaf!

Hälften du & hälften jag, älskling! <3
Till vänster ser ni handen och sedan har ni huvudet i profil.Tänk vad du har växt sedan vi tittade in i v 18, då såg man ju hela kroppen, nu fick bara huvudet plats <3 

5 kommentarer:

Helena sa...

Va skönt att allt så bra ut och att du slipper snitt :)

En riktig sötis ser det ut att vara :)

Kram

S sa...

Åh va härligt! Bra att allt var bra!! :) <3

Anonym sa...

Jag lääängtar efter er bäbis!
Pussar från Emma

Linda - Nagelteknolog sa...

Underbart hjärtat!
Puss <3

Michaela sa...

Å gud vilken fi bild :) Så kul att se.

av lycka, mys, pirr i magen och kärlek