tisdag 12 november 2013

Lata lediga mornar


 Vi är alltid lediga på tisdagar, jag Ella och Theo, och morgonen brukar oftast börja på samma sätt: 
Vi tassar ner för trappan, sätter på barntv och kryper upp i soffan under filtar. Oftast ska vi alla tre ligga i samma soffa, trångt men så mysigt! Och jag passar på att snosa i de där lena håren och pussa på de där lena kinderna!
 När vi tagit det lugnt (mer eller mindre) i nån timme är det dags för den efterlängtade frukosten. Jag älskar frukost!! Tända ljus, nykokt ägg, juice, smörgås och te!
 Och att sedan få vara ledig, med de här underbara gullskruttarna som jag älskar så mycket så bröstet sprängs! Som busar och skrattar och har så roligt tillsammans (självklart också bråkar om samma saker, tjuvnyps etc. som alla andra syskon, antar jag ;)

 Ella är inne i en period nu när hon älskar att leka mamma, pappa, barn. "Lillebrooooor, vill du leka mamma pappa barn, med mig? Frågar hon glatt varje dag. 
"Lillebror" är också det "nya"! Det är inte så ofta hon säger Theo längre, utan nu är det Lillebror som gäller ;)
Och när vi leker mamma, pappa, barn, ska vi alltid vara moster Malin, morbor Mange, kusin Melvin och kusin Meja eller faster Tina, farbor Gabbe, kusin Nellie och kusin Milo.
 Jag och Ella är alltid Mange, Gabbe, Tina eller Malin och Theo får vara Nellie eller Melvin, och sedan får en docka vara lilla Milo eller Meja ;) 

Och Theo älskar när man läser böcker för honom. Han plockar alltid fram någon speciell bok som han är sugen på och när jag frågar honom om vi ska läsa nickar han tydligt. Och fler och fler ord börjar han härma efter! Lilla gobit!3 kommentarer:

Anonym sa...

Fina bilder Sofie/ Tant Kicki

Anonym sa...

Vad underbart att få vara ledig mitt i veckan med små älsklingarna! ❤️
/Emma

baraetthem sa...

Åhh så mysigt!! Och så fint du skriver! Jag kan längta så till jag går hem och är mammaledig och får alla dagar ledig med mina små skatter!

Hoppas du mår bra! Kram fredrika

av lycka, mys, pirr i magen och kärlek