onsdag 17 juli 2013

2013-06-29


..var dagen då Josefine & Alejandro blev Herr och Fru Martinez/Lopez
Och vilken fantastisk dag/kväll och natt det blev!!! Jag har aldrig varit med om liknande! Allt var så perfekt och det var så mycket kärlek, skratt och tårfyllda ögon! Och allt var så otroligt vackert!! Framför allt det vackra brudparet som det bara strålade om!


På fredagen fixade vi i festlokalen hela dagen. Det var så himla kul och hon är så otroligt duktig min Josse på att få allt så vackert runt omkring sig!  Vid vid 20.30 tiden var vi färdiga i lokalen och åkte vidare hem till Ami, Josses mamma där vi blev bjudna på vin och exotisk planka. Vi pratade och mös med Josses släktingar och förberedde oss inför den stora dagen. Vi sov uppe på "vinden" hos Ami och det var så himla mysigt!


Lördagen började med frukost och sedan fick vi skjuts till salongen där vi blandade dagens första timmar med håruppsättning, sminkning, jordgubbar, choklad och bubblor. Malin från Stockholm mötte upp oss och var med på salongen.
Sedan fick vi hämtning av Linnea och Niklas som skjutsade oss till Ami igen, där vi åt lunch och drack mer bubblor. Och sedan var det dax för påklädning. Linnea åkte tidigare så jag och Malin hjälptes åt att klä på den blivande bruden.
När klänningen kom på kunde inte jag och Malin hålla tårarna borta längre. Hon var så vacker så det var inte klokt och jag rös ända upp i hårfästet. Nu var det inte långt kvar tills hon skulle säga JA till hennes Alex inne i kyrkan.


Chauffören Micke kom och hämtade oss och hade gjort det så fint med ännu mer dricka och gelehjärtan påväg till kyrkan. Väl framme sprang Malin in före oss, och vi möttes upp av Josses pappa Svante och toastmadame Carolina (som sedan snabbt försvann in i kyrkan igen)
Vi stod utanför på kyrktrappan och väntade på att kyrkklockorna skulle börja ringa. Det här var det enda tillfället som jag märkte att Josse blev lite nervös, annars hade hon varit så himla lugn och fridfull hela dagen.
När kyrkklockorna stannat började Josses kusin Carl-Henrik spela "I will always love you - med Whitney Houston" på saxofon och jag ryste över hela kroppen.
Dörrarna öppnades och in tågade Svante med sin dotter i höger arm och jag efter.

Vigseln var så otroligt vacker, stämningsfull, personlig och rörande. Perfekt! Vi fick ännu en gång höra Carl-Henrik spela saxofon och denna gång var det introt till Änglagård och då spelade även den inhyrda "trubaduren" piano till.
Knottrig över hela kroppen och med tårfyllda ögon stod jag där på sidan och hade svårt att slita ögonen från min vackra bästa vän och hennes underbara Alex.
 De sa JA till varandra och sedan  fick vi njuta av piano och skön sång och denna gång "This is your song - med Elton John" och han var så otroligt duktig!
Att inte tårarna bara svämmade över för mig är en gåta såhär i efterhand när jag tänker på hur många gånger de överfylldes, men på något sätt lyckades jag blinka och andas bort det (en gäst från bröllopet hade blivit rädd att jag skulle svimma när hon sett hur jag stod och tog djupa andetag, men jag förklarade att det bara var för att jag blev så rörd) Men för gästerna i bänkraderna svämmade tårarna över gång på gång, och det var så himla fint att se. Jag brukar aldrig kunna hålla mig från att gråta när jag ser hur rörda alla andra är men på något underligt sätt lyckades jag.

Sedan kastade vi ris (tyvärr missade jag ju att fota det, då jag var så koncentrerad på att kasta ;) och efter det var det dags för bröllopsskålen.
 Sedan åkte brudparet iväg mot boulogerskogen för att bli fotade och vi gäster fick så gott att dricka och blev så väl omhändertagna av toastmadame Carolina och toastmaster Kjell. De hade förberett och fixat allt så himla bra!
Vi blev indelade i fyra olika lag så vi skulle lära känna varandra lite bättre och ombedda att presentera en gäst, måla en tavla till brudparet, knäppa en tokig bild med olika roliga accessoarer i olika fina ramar som var upphängda i ett träd, och komma på två frågor vi ville ställa brudparet.


Sedan anlände världens snyggaste brudpar och vi gick in i den vackra salen.
  


Utanför stod en kock och grillade kyckling och kalv, och till detta fick vi två sorters nybakat bröd, färskpotatissallad, sparris och så många olika goda röror så tallriken svämmade över.


Jag och min stiliga älskling!
Och sedan började talen varvat med så himla roliga och vackra videoklipp. Svante, Josses pappa, inledde storslaget med sitt tal. Så roligt och fint så man ville aldrig att det skulle ta slut! Och därefter Alex pappa, Alejandro Sr, också med ett underbart tal. Och sedan var det brudgummen himself´s tur. Som så lungt och fint stod där och förklarade sin kärlek till Josse inför alla oss andra. Så otroligt vackert! Han kan verkligen uttrycka sin kärlek i ord, blickar och kyssar till han älskade Josefine!  Och Josses lillebror Johan som lyckades lura oss alla att han hade skrivit en låt som han ville sjunga för brudparet och därefter ett fint tal. Och sedan Alex två bestman - Kim och Soran, också med så himla fina tal. Så ni förstår ju, när det sedan var min tur, att jag hade mycket att leva upp till. Alla tal kom verkligen direkt från hjärtat och det var så himla fina allihopa!


Och toast-paret, Carolina och Kjell, som sa det där rätta vid varje tillfälle och blandade kärlek och skratt helt perfekt! Och hade fixat så himla fina videoklipp! Ja jag dör så bra det var!Och Carl-Henriks lilla dotter som sjöng så himla fint för brudparet och tog oss alla med storm.


Sedan rullade de in bröllopstårtan, så vacker och det absolut godaste jag ätit i dessertväg! Vitckoklad-mousse och hallon fyllning! Den försvann på en sekund ;)


Sedan var det dags för bröllopsvalsen och de var så otroligt vackra när de svävade fram över golvet, som i en riktigt Disney-saga.. mina vackra vänner!
Även här bjöd de på överraskning i form av Alex kompis Ceasar som låtsades spilla ut drinkar över paret för att sedan bryta ut i breakdance! Vi dansade, sjöng och dansade lite till ;) Vilket storslaget bröllop! Ett minne för livet! Helt perfekt! Helt magisk vackert!
Vackraste bruden någonsin!


Min otroligt underbara bästa vän! Du var så sagolikt vacker! Ni är ett sådant otroligt fint par och hela bröllopet var fantastiskt! Tack för att vi fick dela och fira eran kärlek med er!4 kommentarer:

Linda N sa...

Så fina! Och din berättelse om dagen i kombination med mina amningshormoner fick tårarna att flöda ;) Kommer aldrig att glömma Josses dag eftersom min lilla sessa föddes samma dag :)

Anonym sa...

Åh tårarna bara rinner! Herregud vad fint skrivet Sofie! Det är det vackraste brudparet jag har sett! Vilket sagobröllop! <3 Finaste Josse och Alex!!!/Cissi

baraetthem sa...

Så fint bröllop!! Det är ju så vacker och romantiskt och dina ord beskriver det så fint:) Så vackra de är!
Och du, du var galet vackert du med:))

Kram fredrika

Anonym sa...

Tack min underbara vän och tack alla ni som lämnat så fina kommentarer! :) Det värmer mitt hjärta! <3 puss och Kram Josse

av lycka, mys, pirr i magen och kärlek