onsdag 28 mars 2012

Ella 1 ½ år!!

Idag blir Ella 1 ½ år <3 Lilla älsklingshjärtat!!
Lilltokan ;)

Underbara lilla sötnos <3
 Man märker mer och mer hur hon härmar och tar efter ord, hon låter nästan hela tiden, men det är inte alltid man vet vad hon säger ;) Här kommer några ord:
Mamma- Mamma
Pappa-Pappa
Ninni- Ella 
Mommo- Mormor
Mofa- Morfar
Famo- Farmor
Keiij- Kjell
Kjeiij- Tjej
Mamaj- Maja (en av våra katter)
Memin- Melvin (kusin <3)
Nelling- Vällning
Neeei- Ner (säger hon när hon vaknat på morgonen och vill gå ner)
Ack ack- Tack tack (eller ackaaa- tackar ;)
Heiiij- Hej (hon hejjar på alla hon möter om vi är och handlar och sträcker upp handen ;)
Haa dååå- Hej då (och så vinkar hon. Hon har även börjat "sätta ihop" att hon säger Haa dåå..... liten paus, och sen pappa, så nästan Hej då pappa =)
Nin- Kanin
Mööö- Smör
Maaa- Mat
Omaaa- Tomat
Mööj- Mjölk
Kooor- Skor 
Muss- Puss
Memme- Napp
Biii - Bil
Meeeii- Mer
Nänning- Klänning
Nanne- Nalle (eller Nasse)
Fiiii- Filt
Nagn- Vagn
Nä/ Neij- Nej
Mmm/ Jaa- Ja 

Ja det är säkert massor jag glömt ;)

Favoriten just nu är att dra runt på vagnar. Hon bäddar ner kaninerna under filten och kör runt dem. Ibland gör hon snarkljud för att visa att de sover. Hon matar dem och gör smackljud.  <3 Hon lägger pussel och bygger med duplo.

Hon hjälper till att duka när vi ska äta mat. Sätter på sig mössa och vantar själv och sträcker fram fötterna när vi ska sätta på skorna och armarna när vi ska sätta på jackan etc. 

Hon tycker om när vi läser böcker, och pekar och säger "mommo" till Rödluvans mormor och knackar på dörren när vargen och Rödluvan gör det. 
Hon älskar när vi sjunger. Hon kan alla rörelser till Imsevimse spindel och Klappa lilla magen. Hon säger: ojojoj och tar sig på huvudet och hytter med fingret när vi sjunger om aporna som hoppar i sängen.

Fröknarna på dagis säger att hon är så mysig och ger dem massa kramar och att hon är så snäll med de andra barnen, vill gärna mata kompisarna när det är mellis ;)

Hon älskar fart/ när det går fort! När papp leker flygplan med henne och hon flyger fram i världens fart upp och ner!! Hon vill aldrig att han ska sluta! 
Hon lägger sig ofta ner på golvet och klappar och visar att man ska lägga sig bredvid. Eller sätter sig i trappan och säger att mamma och pappa ska sitta bredvid på varsin sida.Och tokar en massa ;)

Det har blivit många nätter i våran säng nu när hon varit sjuk så mycket och då ska hon helst ligga tätt intill mig, ansikte mot ansikte, och så lägger hon sin lilla lilla arm om min hals (det är ju så himla gosigt, den når ju precis runt lixom, och jag blir världens lyckligaste <3)

Hon har fått ett himla humör nu och blir jätte ledsen/arg och kastar sig bakåt eller slänger sig ner på backen när hon inte får som hon vill. Hon vet vad hon inte får göra och säger ofta: Neij neij neij till sig själv innan och medan hon gör det hon vet att hon inte får ;) 

Ja, underbara älskade unge!! Vi älskar dig så mycket så att orden inte räcker till!! Du är helt fantastisk och det absolut bästa som hänt oss!!! <3 <3 <3
Två tokar ;)


6 kommentarer:

S sa...

Buhu nu gråter jag! :) Va fint!!! <3 Duktiga lilla Ella!! Grattis ! Så mycket kärlek! Snyft snyft snyft! Bästa mamma Sofie PUSS till dig<3

Karin sa...

Grattis på 1½-årsdagen, mosters lilla söta trollunge! :)

Anonym sa...

Sitter och ler som en galning här när jag läser så fint du skrivit om Ella!!! Duktiga tjejen!
/Emma

Sandra sa...

Fina, fina Ella!! :) Tänk att hon snart får en syster/bror <3 puss!!

Anonym sa...

Älskade lilla stora Ella! <3 tänk att hon kan så mycket. Jag bara ler när jag läser och jag vet precis vad du menar eftersom jag sett det mesta du skriver om <3 tänk att hon snart blir storasyster också <3 kramar från moster och Melvin

Braindumps sa...

WOW, this is fantastic blog post i really enjoyed to read this post.thanks

av lycka, mys, pirr i magen och kärlek