onsdag 28 september 2011

Goshjärtat Ella Evelina Grinde 1 år!!

Hipp hippp HURRA, för älskade, underbara, fina lilla Ella idag! <3
Ett år sedan du kom till oss!! Det bästa året hittills!! Så fort det gått, men det går ju fort när man har roligt! ;)
I morse blev det sång, paket och tårta! Ett års kalas blir det på söndag =)
Flaggan i topp för lilla Ella, välling, paket och minitårta till födelsedagsbarnet ;)
En nyvaken gullskrutt som inte alls ville vakna när mamma sjöng ja må hon leva klockan 05.45 på morgonen ;)Ojsan! Ninisen trasslade in sig i snöret när han skulle hjälpa till!

Älskade busunge!!


Ella-ett år börjar ta fler och fler steg, hon har nog tagit ca 10 steg som mest, men kryper för det mesta ;)
Vill väldigt gärna äta helt själv, dricka själv har hon kunnat läääänge, men det där med att äta med bestick är inte det lättaste, men öva och öva vill hon ;)
När hon är hungrig/törstig/ vill smaka något öppnar hon munnen stort och säger: Aaaaaa! (uppmanande;)
Hon säger mamma, pappa, muuuu (kossan) , mao-mao = mjau mjau (till katterna) och Meme = kusin Melvin och rynkar på näsan och andas genom näsan när hon ser en gris (försöker väl dra in luft och låta som mamma, men hon har inte lyckats ännu ;)
Hon älskar när man sjunger "prästens lilla kråka" då lutar hon sig åt sidorna när kråkan slank hit och dit, och lutar sig rakt fram när kråkan slank ner i diket <3
Favoritdanslåten just nu är Kapten Röd- Ju mer de spottar, då gungar hon med hela kroppen och dansar och ler stort ;)
Hon brukar somna vid 20.00 på kvällen, är jätte lätt att lägga, sover i sin egen säng. (annat var det för nån vecka sedan då vi inte alls kände igen henne, hon vägrade somna, och vaknade varje natt vid 2.00 och sov resten av natten i våran säng, men nu har ordningen återställts ;) Sover hela natten till ca 06.30-07.30 tiden.
Favorit sovställning just nu är på mage, med benen dragna upp under magen, typ som att hon suttit på knä och bara lagt sig rakt fram för att sova ;) Hon sover middag en gång om dagen nu vid 13.30- 15.00 ungefär. (ibland blir det annat för vi ju bor ute i skogen och blir det bilresor hit och dit, blir det lite kortare och fler sovstunder)
Hon luktar på blommorna  ( och i böckerna, och på maten etc. ) river i blommorna ju mer man säger nej desto mer river hon. Lika med att kasta maten på golvet när hon inte vill ha mer, säger man nej kastar hon bara ännu mer och ännu snabbare, lilla skitunge ;)


Min fina lilla ettåring!!!! Vad jag ÄLSKAR dig!!
Hon älskar när man jagar henne, kittlar henne, luktar på hennes fötter!!?( något som mormor började med och nu kiknar hon av skratt om man luktar på hennes fötter =) och när hon får kasta sig bakåt och hänga upp och ner när man håller i henne <3 Hon tycker jätte mycket om att sätta på lock på olika burkar etc. också!!

 Ja det finns så mycket saker som man vill skriva men man glömmer ju bort hälften ;) Lite har jag ju fått med i alla fall!!

Farmor kom förbi en sväng innan jobbet med fina paket och busade lite med lillhjärtat också!! <3

3 kommentarer:

Min gata på landet sa...

GRATTIS!! I efterskott... Söta lilla gosunge. Nu är du en stor tjej ;)
Puss från Elis och Elin <3

Caroline1985 sa...

Ja jisses vad tiden springer iväg. Och vad lik hon är dig!!!!! Gullungen =) Hon verkar ha fått en fin första födelsedag.

Alltså, det måste vara något som händer med dom just omkring 1-årsdagen, för båda mina killar har fått nåt sov-flipp precis vid den tiden. Dom är heller inga problem att natta och har alltid sovit i egna sängar. Men just omkring tiden dom fyllde 1 så var det precis som dom fick nån ångest vid läggdax. Gallskrek, vaknade heeela nätterna igenom. Knepigt, men tur att det går över snabbt (även om det känns som en evighet när man är mitt uppe i det).

Hoppas allt är bra med er alla =)
Kram Caroline

Anonym sa...

Älskade Ella <3 tänk vad tiden går fort, det säger väl bara poff så är din lill kusin Melvin ett år också. Älskade barn <3

av lycka, mys, pirr i magen och kärlek