tisdag 21 december 2010

295 spänn..

.. för en jultallrik!?!

Ella, skruttan, sitter så mysigt och snarkar i min famn nu så jag måste passa på att berätta om när jag, Cissi och Ella bestämde oss för att ta en mysig lunch ute på Engeltofta.

Cissi hade varit ut på nätet och försökt kolla vad de hade för lunch, men det enda som stod var att lunchen kostade 85 kr, så vi begav oss dit för att titta.
Jag var såå sugen på "lite stämning" och blev överlycklig när vi kom till snötäckta Engeltofta med marschaller utanför ;) Vi gick in och blev mottagna av en tjej.
- Vi tänkte luncha lite, säger jag glatt.
- Vi har bara jultallrik, säger hon.
Jag tittar på Cissi, och undrar om hon är less på julmat, men vi bestämmer oss att det skulle vara mysigt med en jultallrik. 


Vi går in i salen och blir tilldelad ett bord, det är bara vi där!!!! (ser ni lilla Cissi som vinkar i högra hörnet, haha ;) Jag och Cissi fnissar lite och jag som aldrig är sen med kameran sätter igång att fota lite för att bevara minnet av våran mysiga jullunch ;) 
Vi ska få först en kall och sedan en varm tallrik får vi veta. 
Cissi säger något om att "tänk om de säger att det kostar 300 spänn" sen när vi ska betala, "näe" säger jag och skrattar, men tänker att det kanske är dyrare än 85, kanske 130, eller nåt. Vi pratar vidare och myser (iaf jag ;) Vi äter oss mätta, lyssnar på julmusik och jag är lycklig över den fina stämningen, sen går vi för att betala.
- Då blir det 295 kr per person då, säger tjejen.
- Jaha, säger jag, tittar storögt på Cissi och försöker hålla mig för skratt samtidigt som jag böjer mig ner för att leta fram plånboken i chock. (okej om det hade varit en lunch buffé, eller inte ens okej då.. jag har aldrig ens ätit en middag för 300 spänn och det har var lunch!)
Cissi, som har lite mer mål i munnen än mig säger till att det faktiskt står att lunchen kostar 85 kr.
"Ja, dagens lunch ja" får vi till svar. 
Vi tittar menande på henne "öh ja?!" 
"Det här är ju.. jultallrik.."
Men Cissi räddar oss och lyckas iaf  få 100 kr rabatt per person!
Vi åker därifrån och jag försöker få oss att tänka att vi faktiskt ätit en 300 kr lunch för 200 kr, känns lite bättre ;) Men då förstod vi varför det var helt folktomt där.. synd det är ju så mysigt!
Haha ja det är ju en lunch vi sent kommer glömma =)

4 kommentarer:

Camilla sa...

Men herregud!! Alltså nästa gång vi träffas ska jag berätta om våran lunch i somras där. Vi hamnade i helvetet kan jag säga... Personalen på Engeltofta borde ta och rycka upp sig. Och vilka priser sen. Inte undra på att det var tomt på folk. IDIOTER!! Hoppas det smakade bra iaf?!

Kram

Linda - Nagelteknolog sa...

Haha! Vilken tur att nån av er vågade pruta...en annan hade väl bara varit tyst, betalat och sen svurit en ramsa när man gått därifrån ;)
Men engeltofta är underbart, man är där för sällan. Jag var där på invigningen, så otroligt mysigt.

TACK för det supersöta julkortet.
Love U

Caroline1985 sa...

Men vafan.. Dom hade bara jultallrik sa hon ju.. Då kanske hon borde informerat om priset! Vad var det för "Dagens lunch" som kostade 85 kr då?? Själv har jag fått en möglig rostbiffmacka på Engeltofta en gång.. Nice..

sandra sa...

Hutlösa priser! Lite skillnad i detta land ;)

Gud var SÖT hon är Ella! Vilken Gobit! Kram

av lycka, mys, pirr i magen och kärlek