onsdag 15 september 2010

Tapet funderingar

Fredde har ju varit så snäll och spacklat och målat och donat i vårat kök, som nu mera är vitt =) Härligt!!
Han föreslog att vi skulle göra nån typ av "fondvägg" senare också.. och då började det snurra i huvudet mitt på kvällarna när jag inte kunde sova ;)
Fondvägg är inget som känns lockande för mig så istället fick jag första tanken som så att man kunde tapetsera i mitten på väggen och upp i taket typ såhär, förstår ni min fina ritning ? ;)


Men sen ångrade jag mig och tänkte att vi kunde tapetsera en stor fyrkant i mitten på väggen istället typ såhär ;)


Har en tanke hur jag vill att tapeten ska se ut och har suttit och sökt på internet utan framgång. Var också in en snabbis på colorama i måndags för att titta om det fanns något liknande, men det finns ju så himla mycket så man vet ju inte vart man ska börja.. Hittade iaf inget då..


Fredde tyckte att jag skulle måla något själv, eller kanske skriva något, men jag vet att jag skulle irritera mig på något jag gjort själv.. så det kändes inte heller bra.. fick då för mig att man skulle kunna göra en schablon av ett sådant mönster jag tänkt mig eftersom jag inte hittat det jag sökte. Och bestämde mig för att söka efter en bild att göra en schablon av nu på morgonen, men hittade ingen!Däremot hittade jag två snygga tapeter som jag bara måste visa ;)

Det här tyckte jag var skitsnyggt, faktiskt så som jag tänkt mig med en stor fyrkant i mitten på väggen =) Fast jag hade egentligen tänkt mig ett diskretare mönster i vitt och ljust grått ( men det brukar ju alltid finnas i alla olika färger så det är bara att åka in och titta =)Tapeten till vänster på den här bilden fastnade jag också för ( fast kanske i en annan färgskala? )Ja herregud så många tankar, och vad man hinner ändra sig, men visst är det kul att drömma sig bort och fundera ut ;)

3 kommentarer:

Linda sa...

Du kanske kan göra som Camilla har? Ta en snygg tapet och tapetsera på en gipsskiva eller nåt, så det blir som en tavla...det tycker jag är smart och snyggt.
Men jag gillade din idè om fyrkanten och idèn att den kan gå upp i taket...

Lycka till!!!

Caroline1985 sa...

Hihi! Ja det är inte lätt att välja i det stora utbudet som finns, speciellt om har så många olika idéer ;) Det blir säkert bra till slut, vad du än beslutar dig för. Det är roligt med tapeter. På lördag ska vi iväg och välja tapeter till hela vårt hus som snart börjar byggas =)

Och nu börjar det ju närma sig bebis med, inte alls långt kvar. Spännande!!! =D

Hanna sa...

Hej! Ja de är minsan inte lätt att välja tapeter o hur man vill ha det.. Syrran var lite inne på ditt spår och gjorde en "fondvägg" mitt på väggen, så där tv:n hänger så är det en fondvägg. Som en smal rand. Först när jag hörde om det lät det inte så bra men resultatet blev grymt snyggt. Annorlunda men skitsnyggt! Kan varmt rekomendera det..! Lycka till
/Hanna

av lycka, mys, pirr i magen och kärlek